Psykoterapi – terapi gennem samtale

Genkender du dig selv?

 • Har følelsen af at være afhængig af at søge hjælp og gode råd hos andre fordi du ikke kan finde svarene i dig selv?
 • Har svært ved at mærke dig selv, dine følelser og egne behov?
 • Har svært ved at turde står ved den du er og det du står for?
 • Savner at leve frit og uafhængigt af hvad andre tænker og mener om dig?
 • Brug for at ændre negative tanker og frygt, til et mere positivt og ubekymret livssyn?
 • Drømmer om at lave livsændringer der er blivende og giver dig frihed til at være præcis den du er?
 • Ønsker at have følelsen af styrke og kontrol i og over dit eget liv?
 • Følelsen af at være forkert og ikke rigtig høre til nogen steder?

Psykoterapi hos Jeanette Witt hjælper dig med, at:

 • Slippe negative tankegange, frygt og negativ selvsnak
 • Hjælpe dig til at leve dit liv som lige præcis den du er og efter dine værdisæt og drømme
 • Livsændringerne der sker i terapien er blivende og gør dig stærk og selvsikker
 • Sikre at du i fremtiden stoler på at du, dine følelser og værdier er helt rigtige for dig
 • Du føler dig fri til at leve dit liv uden en følelse af at være forkert og uelsket
 • Finde mening med dine følelser og dit liv som vil gøre dig stærk og robust
 • Få følelsen af styrke og at kunne meste dit eget liv

Samtalen – der skaber din vej til forandring 

Hvad kan du forvente af et forløb

Jeg tager udgangspunkt i dig, som lige præcis det dejlige og unikke menneske du er, med alt det du indeholder. Jeg ser dig som den du er – og det du står for – ikke det du føler du skal være.

Det er dig der bestemmer hvad vi skal snakke om, det der optager dig mest og fylder i dit liv lige nu og her. Jeg er nærværende og nysgerrig på dig og på det du fortæller mig. Du skal slet ikke bekymre dig om du kan finde på noget at sige. Tro mig det kommer nemlig helt af sig selv, og helt uden at du tænker over det.

Jeg vil arbejde med at dine følelser og at du er god nok. At der er mening med de følelser du har og med de udfordringer du syntes at livet bliver ved med at byder dig. Når du har skabt mening med det for dig, vil du opleve at møde dig selv og dine følelser med stor rummelighed og kærlighed. Du vil ikke længere møde dem med skam og magtesløshed. Du vil føle at det er dine værdier, drømme og meninger der er gældende for dit liv. At det er dig der bestemmer i dit liv, og at det er nemt at mærke efter hvad der er det rigtige for dig at sige og gøre i de situationer der tidligere var forvirrende og ubehagelige.

Når vi har svært ved at danne mening med vores følelser og vores liv er det på mange måde nemmer at søge vores svar på hvad vi skal gøre i alle tænkelige situationer i andre. Der er bestemt heller ikke noget galt med at bede andre om hjælp. Men hvis vi hver gang vi skal tage en beslutning, eller finde den for os rette løsning, er nødt til at spørger andre til råds bliver alle vores beslutninger taget ud fra andres værdier, holdninger og meninger. Det vil i virkeligheden slet ikke være dine beslutninger og løsninger fordi den er taget fra et helt andet menneskes synspunkt. Og det er præcis derfor jeg det er så vigtig for mig at du selv finder frem til at mærke efter hvad der er vigtig for dig i dit liv. Hvilke værdier og drømme du har. For selvom det kan føles som om de er gemt godt væk, så tro mig de er der. Og sammen skal vi finde dem frem.

Jeg har en meget skarp og udviklet intuition. Det betyder at jeg fornemmer mange helt små detaljer, nuancer, stemninger og energier som ikke nødvendigvis er tydligt for alle. Disse evner gør jeg brug af i alle mine behandlinger, da de er en helt naturlig del af mig og den jeg er. Det skærper min analytiske sans og gør terapiforløbet til noget helt unikt

Andre der har været i psykoterapi har sagt

psykoterapi klient 1

Jeanette er en rigtig dygtig og professionel psykoterapeut. Man føler sig velkommen og afslappet hos hende. Hun giver en sin fulde opmærksomhed og omsorg og stiller de spørgsmål der får en til at reflektere over ens følelser, handlinger og reaktionsmønstre.
Jeanette har lært mig at mærke efter og forstå de signaler min krop og sind sender mig. Hun har hjulpet mig til at acceptere den jeg er og de følelser jeg har. Hun har givet mig min stemme så jeg kan sige fra og følge mine egne drømme og ikke andres.

Anonym

psykoterapi klient 2

Jeg havde længe søgt efter en terapeut der kunne hjælpe mig til at ændre gamle negative tankemønstre, og en tendens til at bekymre sig om det meste. Jeg har haft flere forskellige terapeuter, som jeg følte kun lige løftede mig op og gav mig et plaster på såret. Jeg syntes bare ikke det skabte egentlige og livsvarige forandringer. Det ændrede sig da jeg gik i terapi hos Jeanette. Hun har virkelig hjulpet mig til at skabe forandringer, og de holder endnu. Det har jeg ikke prøvet før.

Sissel Kristiansen, HR medarbejder

psykoterapi klient 3

Da jeg startede hos Jeanette glædede jeg mig til at blive vejledt og få gode råd til hvad jeg skulle gøre i min situation. Jeg blev faktisk lidt skuffet da det gik op for mig, at Jeanette ville hjælpe mig med at se og finde løsningerne og værktøjet selv, men med hendes hjælp. Pludselig skulle jeg grave dybt i mig selv for at finde svaret. Men som Jeanette sagde: ”Hvis jeg fortæller dig hvordan jeg syntes du skal løse dine problemer og udfordringer, så låner du jo bare mit værktøj. Den måde jeg vil løse dine problemer på, bliver derfor ud fra mine værdier og erfaringer, og ikke ud fra dine. Det svare til at jeg låner dig mine sko og du skulle bruge dem hver dag. De ville slet ikke passe, være enten for store og klodset, eller for små og give dig vabler. Jeg ville aldrig komme til at føle mig tilpas, afslappet og glad for disse sko.” Det gav så meget mening og jeg valgte at forsætte til jeg havde fundet de måder der for mig var de rigtige at løse mine udfordringer på. Tak, Jeanette.
Mille Jacobsen, Fuldmægtig

Oftest stillede spørgsmål

Psykoterapeut

 • Udannelsen til psykoterapeut er privat og betales af den studerende selv. Den varer typisk 4 år eller mere
 • Uddannelsen er en vekslen mellem både teori og praksis, hvor selve håndværket som terapeut øves både med hinanden internt på skolen, og med rigtige øve klienter. Der gives desuden supervison under uddannelsen. En psykoterapeut må ikke stille psykiske diagnoser
 • Det kræves at de studerende arbejde med sig selv i egenterapi, hos en terapeut. Det betyder at en færdiguddannet psykoterapeut er afklaret med sine egne udfordringer og temaer. Desuden ved psykoterapeuten præcis, hvordan det er at sidde i klientens stol
 • Psykoterapeuten tager udgangspunkt i samtalen og undersøger og bearbejder sammen med klienten de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er en udfordring/svært/problem for klienten

Psykolog

 • Psykologer er uddannet på universitetet og uddannelsen tager 5 år. Psykologen har evt. specialer indenfor én eller flere psykologiske retninger
 • I uddannelsen er der primært fokus på psykologiske teorier og metoder. Og der stilles ikke krav til at have arbejdet med sig selv i egenterapi
 • Psykologen tager udgangspunkt i samtalen og er uddannet til at vurdere og stille diagnoser på psykiske sygdomme
 • Psykologer kan modtage henvisninger udskrevet af lægen

Jeg håber du nu er blevet mere afklaret om dit valg. Det er naturligvis ingen hemmelighed, at jeg selv er størst fan af psykoterapien. Den primære årsag er, at når jeg sammenligner mine erfaringer fra mine forløb hos psykologer kontra psykoterapeuter, så er jeg blevet meget mere afklaret og har fundet svar på mine spørgsmål i arbejdet hos psykoterapeuten. De udfordringer jeg havde da jeg kom er blevet løst, og jeg har lavet ændringer varige livsændringer.

For nogle går terapien hurtigere end for andre, og terapiens længde afhænger altid af det problem man kommer med. For nogle er et par møder med en psykoterapeut nok, andre har behov for et længere forløb. Terapi er ikke et quick fix, men et vigtigt stykke arbejde til at du finder  digselv på ny, uanset årsagen til, at du har valgt at gå i terapi, man kan i stedet kalde det et long term fix.

Blev du afklaret?

Jeg er stadig i tvivl om psykoterapi er noget for mig, men vil gerne vide mere via en afklaringssamtale.

Jeg ved allerede nu, at psykoterapi er noget for mig, jeg vil booke tid nu.

JEANETTE WITT • Møllevej 6, 3650 Ølstykke • 60 69 16 26 • kontakt@jeanettewitt.dk • CVR: 35575839 • Copyright 2014-2018