Lykken er at blive et år ældre.

I dag er det min fødselsdag og jeg bliver 44 år. Nogle af mine venner (særligt dem der er 4-6 år ældre) siger, at jeg bare er en ung pige, det er jeg (måske) nok også. Men jeg kender så alligevel mange andre, der har det svært ved at være blevet SÅ gammel. Jeg syntes livet i 40’erne er fantastisk.

Da jeg blev 20 år tænkte jeg ikke så meget over tallet tror jeg, der var der også så mange udfordringer i mit liv at jeg nok slet ikke gav det nogen særlig opmærksomhed. At blive 30 år var til gengæld en større krise for mig som jeg husker det. Jeg var single og uden børn, og det havde jeg da ellers sat næsen op efter for længst var sket. Da jeg blev 40 havde tingene ændret sig. Jeg havde fået mand, hus og 2 små søde børn, og tingene for mig helt personligt var blevet væsentlig bedre. Hvad jeg ikke vidste var at det skulle blive endnu bedre. Og nu i dag som 44. årig har jeg aldrig haft det bedre. Jeg har aldrig været stærkere hverken fysisk eller psykisk nogensinde før. Jeg føler mig i god form fysisk, og holder af min krop som den ser ud og er stolt af, hvad jeg har opnået. Jeg føler at jeg hele tiden tager et medansvar for min egen lykke og min psykiske tilstand, og det betyder også at jeg har svært ved at læne mig tilbage som tidligere og acceptere at føle mig som en taber, eller et offer for det der sker omkring mig. Jeg prøver at vende tingenes tilstand i samtaler med mig selv, og forsøger at ændre mine egne indre negative opfattelser. Det betyder, at jeg ikke bekymrer mig så meget som tidligere, er mere glad og er ikke så bange mere. Særligt det at tage et ansvar for mit eget liv og tingenes tilstand i livet er af de væsentligste årsager til min tilfredshed og lykke i livet. Det har været det hele værd at kæmpe for det svære liv jeg kom fra – til der hvor jeg er nu. Også selvom det til tider har været næsten alt for hårdt! Og jeg nyder i den grad at give det videre til andre og se dem vokse.

Men hov det jeg egentlig ville fortælle med denne lille artikel var egentlig det med at fylde år og blive ældre. Jeg hører ofte andre sige, at det er forfærdeligt at blive ældre, det er skræmmende at fylde år. Åh nu er jeg bare så gammel, og jeg tror det hænger uløseligt sammen med at vores slutdestination Døden der rykker tættere på. Kroppen bliver ældre og kan ikke det den kunne engang, for nogen handler, det også om det de ikke opnåede men troede at de havde opnået nu. Men jeg siger altid til dem jeg møder, der har disse tanker, om det at vende tankerne om til: Hvor er det dejligt at jeg vågnede op på min fødselsdag og fik lov til at opleve at blive et år ældre? Eller det kan godt være jeg nåede at bliver så og så gammel, før jeg fik et bedre/godt liv, men er det bedre at finde ind til det og kunne nyde og leve det nye liv, end slet ikke aldrig nogensinde at nå det? Livet er skrøbeligt, og vi ved ikke hvor længe vi har det. Vi har et ansvar for at nyde det vi har, og kæmpe for det vi gerne vil opleve i vores liv. Det vi gerne vil have ind i vores liv, og afvise det der ikke skal være i vores liv. Så nyd din alder og tænk, hvor heldig du er, for at have lov til endnu engang at holde fødselsdag. At få lov at blive et år ældre, og stadig have livet og en verden fuld af muligheder foran dig.

Tak fordi jeg i dag opnåede at bliver hele 44 år. Jeg vil nyde dagen i dag, og se frem til mange flere år som denne dag.